Teamet tar form

Samma dag som jag träffade Carro pratade jag i telefon med Marina Sjöberg, en av Sveriges bästa idrottsdietister och tillika min goda vän. Alla tror att bara för att jag har jobbat som dietist så kan jag allt om mat. Allt. Men jag kan det jag ha haft att göra med. Vilket är typ 2 diabetes, celiaki (glutenintolerans), IBS (irriterad tarm) och malnutrition. Gamla skruttiga farbröder och gummor som av olika anledningar inte får i sig tillräckligt med näring – sväljsvårigheter, KOL, Parkinson, cancer etc.

Det är ganska långt från idrottsnutrition.

Så jag frågade om Marina var intresserad av mitt projekt och blev överlycklig när hon sa ja på direkten. Hon tipsade om Johan Hellström, elitcoach i triathlon, som tillsammans med några kollegor driver Vo2testcenter. De utför fysiologiska tester för att mäta exempelvis maximal syreupptagningsförmåga, mjölksyratröskel, kroppssammansättning osv.

Marina berättade även om Åsa Johansson, också personlig tränare men med mer inriktning mot kondition. Hon har erfarenhet av Klassikern, samt att hon arbetar som undersköterska på en intensivvårdsavdelning och brinner för organdonation.

Några telefonsamtal och en vecka med jobb i Stockholm och Malmö senare, så träffade jag Johan och Åsa för första gången. Vi möttes på Vo2testcenter i Löfbergs Arena, på Färjestad. Tillsammans började vi lägga upp en röd tråd kring hur träningsupplägget kommer se ut.

Johan presenterade det hela mycket bra.

”Först ska du träna för att kunna träna. Sen ska du träna för att kunna träna hårt. Först därefter kan du träna för att tävla.”

Förståndigt med tanke på att vi i stort sett börjar från noll.

Triathlonträning är något av det mest komplicerade som finns. Det är tre helt olika sporter som ska tränas samtidigt. Egentligen fyra. Många glömmer att man måste träna på växlingarna. Lika viktigt som att kunna simma, cykla och springa, är det att kunna växla mellan grenarna. Annars blir det svårt. Och så ska vi få in skidor i det hela också.

Johan bidrar med testerna – för att få fram baseline, vad vi har att jobba med, och se hur jag som är transplanterad producerar mjölksyra, vart min maxpuls ligger etc. Åsa samarbetar med Carro gällande träningen, för att sy ihop ett program med både kondition och styrka. Marina sätter utifrån träningen samman ett kostupplägg för att se till att maximera prestationsförmågan. Jag har även ett möte inbokat med Mattias Sandberg, ägare av Optimal Träning, för att diskutera sponsring och med Birger Markusson angående eventuell dokumentärfilmning.

Känns som jag har ett bra team med mig.

All on board!

24.DSC_0002

24.DSC_0004Åsa och Johan.

, , , , , , ,

Inga kommentarer ännu.

Kommentera