Why oh why?

Syftet med Heartcore är tre delar:

1. Ge stöd till alla som väntar – och även motivation till alla som genomgått en transplantation.
2. Få fler att prata om organdonation – och självklart, ta ställning.
3. Se hur långt man kan gå som transplanterad – hur vältränad kan man bli?

Målet är att genomföra alla fyra grenarna i en Svensk Klassiker – start blir Lidingöloppet i september -14, Vasaloppet (det riktiga) mars -15, Vätternrundan och Vansbrosimmet nästa sommar. Allt kulmineras med triathlon i World Transplant Games, i Argentina augusti 2015.

Tankarna hade funnits en tid. Men jag visste inte hur jag skulle gå till väga. I vilken ände skulle jag börja för att få projektet i spinn? Då ringde Marie.

För ett tag sedan var jag med i en tävling på Facebook om att vinna ett årskort på Optimal Träning, nyöppnat träningscenter på Bryggudden. Det ligger fyra minuters promenad från mig. Jag vann inte. Men Marie ringde runt till alla som var med i tävlingen, och erbjöd en visning av lokalerna. Jag tillhör de som går på lägenhetsvisningar bara för att se hur huset ser ut inifrån, på gratisrundturer i min hemstad bara för att jag kan alltid lära mig något nytt, till sjukhusbiblioteket när de ger bort gratis böcker – bara för att.

Jag är nyfiken till naturen. Och gratis är gott.

Min inställning när jag gick till visningen med Marie var således att det skulle bli kul att se lokalerna, jag spanade alltid in dem på vägen hem från Krav Maga. Men jag trodde aldrig jag skulle kunna träna där. När jag under samtalet med Marie nämnde mitt kommande projekt, syfte och mål, blev hon eld och lågor. Där och då föddes idén till ett samarbete mellan mig och Optimal Träning.

Carro fick jag på köpet.

Skämt åsido, Marie såg direkt att Carro var PT’n för mig. Vilket jag snart skulle komma att inse själv. Följande dag knackade hon på min dörr.

22.DSC_0055

, , , ,

Inga kommentarer ännu.

Kommentera