Jag har en plan..

När solen skiner in i sovrummet på morgonen då vaknar jag alltid med ett leende. Ljuset bäddar in allting och får uppvaknandet att kännas mjukt. Sängen är underbart skön och jag skulle kunna ligga kvar hur länge som helst. Samtidigt är det här det mest effektiva sättet att få upp mig. Solsken och en ny dag som väntar.

Gav mig ut direkt. Nu var det dags för en utmaning. Öka löpningen från tre rundor med 5+5 minuter, till tre rundor med 5+10 minuter. Dvs gå 5 minuter, springa 10 minuter. Tre gånger.

Känslan när det gick var helt underbar! Jag orkade. Jag klarade det. Visst det var tyngre än 5+5, det säger sig självt. Men det gick. Riktigt bra till och med.

Detta skulle egentligen varit mitt andra löppass. Inte mitt fjärde. Men jag drog igång lite tidigare, samt fick in två löppass förra veckan. För att jag skulle iväg till Ödeshög och inte kunna träna på två veckor. Jag ville inte tappa för mycket när jag äntligen kommit igång. Men nu kom jag inte iväg istället.

Huh, gamla Emma skulle tyckt det var så pinsamt. Hon skulle gått runt och undrat vad alla andra tänkte. Hon hade ju pratat om Vipassana så länge. Och så avbokar hon dagen innan. Vaddå snack och ingen verkstad? Hur ska hon förklara det här?

Emma 2.0 inser att det inte spelar någon roll vad alla andra tycker. Och hon skiter fullkomligen i det. Hon behöver inte förklara sig för någon. Det räcker att hon har förklarat det för sig själv.

Sen kom jag på en idé.

Jag ska inte berätta för någon att jag inte har kommit iväg. Inte nu onsdag-söndag. Dessa dagar ska bli mitt egna lilla meditationsläger. Alla tror att jag är bortrest. Jag kan vara helt och totalt ifred. Ta det lugnt. Träna. Bara spendera tid med mig själv. Sen på måndag kan jag hojta till och resten av veckan umgås med vänner, få saker och ting gjorda, landa.

Lysande Emma, lysande.

35.IMG_4088Jag fullkomligen älskar vissa av mellanmålen efter träning – här har vi yoghurt med kvarg och hallon. Mmm!

, , , ,

Inga kommentarer ännu.

Kommentera