I Värmland kan ingen höra dig skrika

Phiu! Vilken kalabalik.

Idag satte jag mig på tåget, packad och klar, bara för att upptäcka att jag hade glömt min dator. Min själsfrände. Mitt liv. Jag fick panik och ringde mamma. Tåget går om tre minuter. Vad ska jag göra?

I sista sekunden rusar jag av tåget. Medpassagerare hjälper mig att dumpa all min packning på perrongen och jag går febrilt igenom väskan. Nope. Ingen Air. Jag ställer mig i telefonkö på direkten och 46 platser och 57 minuter senare får jag ett okey på att omboka min biljett till ett senare tåg.

Mitt i min telefonväntan börjar mammas bil att koka.

Vi tvärstannar längs med kanalen, tar olidligt lång tid på oss att lokalisera spaken som öppnar motorhuven och hejdar en förbipasserande cyklist som vänligen pekar på locket där vatten ska fyllas på. Med mobilen i bakfickan, hörlurarna i öronen (Din plats i kön är 33), balanserar jag på en sten nere vid pråmkanalen och lyckas fylla två vattenflaskor.

Efter 200 m blinkar det STOP igen.

Den här gången upptäcker vi slangen som har gått av. Med Trassels bärbur i ena armen och nycklarna i den andra går vi sista biten till min lägenhet. Mamma får hjälp av vaktmästaren, jag förbannar datorn som ligger kvar på vardagsrumsbordet, och Trassel fattar ingenting.

En timme senare. Nytt försök. Genom att köra på så lågt varvtal som möjligt tar vi oss med nöd och näppe till stationen. Jag kommer på tåget (med all packning den här gången) och pappa kommer till mammas hjälp.

Tåget blev något försenat, men tack och lov för Ulrika och bärhjälp!

Hur fasiken kan jag ha packat så mycket.. Vi lyckades laga mat i ett för oss okänt kök, sörplade i oss efterrätten och på något sätt kom vi inpå att prata pankreatit, gallstensanfall, barnafödslar, och Ulrika kläckte den oerhört sanna kommentaren:

I Värmland kan ingen höra dig skrika…

I Karlstad kanske. Men inte i resten av de värmländska skogarna. Få aldrig gallstensanfall är en lärdom att med från denna konversation. Och om du får det, se till att inte vara i Värmland.

Mamma + bilen

Ulrika

, , , , ,

Inga kommentarer ännu.

Kommentera