Permission! Frihet, ljuva frihet.

Jag fick inte åka hem i helgen.

CRP hade inte gått ner (iofs har inga nya prover tagits sen i fredags), men jag hade tydligen onormalt hög puls hela natten fredag-lördag. Onormalt även för att vara jag. Vanligtvis har jag en vilopuls på ca 100, men plötsligt låg den på 130-140.

Skälet till att jag har så hög puls är för att jag inte har några nerver till hjärtat längre. Så det finns ingen vagusinnervering som det så fint kallas. Vagusnerven är den som lugnar ner hjärtat och kroppen. Jag har hela tiden mer eller mindre stresspåslag på hjärtat, och därav högre puls.

Det är diskussioner högt och lågt beroende på vilken läkare man talar med ifall nerverna kommer att växa tillbaka eller inte. Jag ställer in mig på att de inte kommer göra comeback, så kan jag endast bli positivt överraskad.

Jag lyckades dock, however, förhandla mig till en liten permission igår afton!

Ruth och jag hängde på Harry’s uteservering och drack (alkoholfria) Strawberry Daquiries och Mojitos. Vi njöt också utav deras nachos och friterad potatis med aioli, innan vi lugnt och sansat promenerade tillbaka ”hem” till CSK och spelade lite spel.

Det var oerhört skönt att få en kväll i frihet – ha på sig vanliga kläder, titta på folk, höra musik, gå längs Klarälven med en gassande sol på himlen och bara få lite miljöombyte.

67.IMG_4326

67.IMG_4327

, , , , , , , ,

2 kommentarer till Permission! Frihet, ljuva frihet.

  1. Ruth 17 juni, 2014 at 22:29 #

    Heja dig Emma!
    Snart är du ute i det fria igen!

    • Emma Dalman 17 juni, 2014 at 22:37 #

      Jajamensan! En dag i taget, sakta men säkert, ett fotsteg före det andra, båda fötterna på jorden, man tager vad man haver, hellre en fågel i handen än tio i skogen… eller, nu blev jag konfnuderad..

Kommentera