Trasig bindning

Det blev en heldag i skidtunneln igår!

Från 10.45 till 16.00. Inklusive lunch och eftersnack. Satan sicken träningsvärk jag har idag. Det var lite mer folk där på lördag än fredagskvällar märkte vi. Det är ju bra att vänja sig vid att åka med fler, men det innebar lite störningsmoment. Exempelvis väntade jag lite i första nedförsbacken, då tjejen före mig såg ut att ta det lite lugnare. När hon försvunnit bakom kröken stack jag iväg. Men hann ikapp henne. Fort.

Fack, tänkte jag. Jag måste gå ur spår så jag inte kör på henne.

Jag har aldrig testat att gå ur spår i sådan hög hastighet tidigare. Det gick inget vidare och första vurpan var därmed ett faktum.

Men det var ju egentligen inget störande – mer än att jag själv inte lärt mig tekniken ännu. Är ganska taggad på att lära mig, så jag slipper stupa fler gånger. Däremot var det desto mer irriterande att en del plogade I SPÅRET. De stod kvar med höger fot, men ställde ut vänster skida och plogade – med resultatet att ena väggen på vänster spår försvann.

Jag svischade nedför en av backarna och upptäckte att jag helt plötsligt låg raklång på marken, med benen åt varsitt håll, och åkte fortfarande framåt. Jag tog emot mig med båda armarna och det sprutade upp snö i hela ansiktet, på halsen, ner i nacken. Allt för att jag inte hunnit med att se att vänster spår was no more.

Där rök också ena bindningen.

Den utlöste för att inte skidan skulle brytas, vilket är bra. Men det gick också av en del på bindningen, vilket är mindre bra. Vi (läs: Henrik) testade att få tillbaks den, men ack – den ville ej. Det blev till att traska tillbaka genom tunneln. Killarna i shopen kunde få på bindningen någorlunda, så det gick att fortsätta åka. Fast lite vingligare var det.

Och så oerhört tungt!

Jäklar vad trögt allting gick. ”Den här gången och nästa kommer vara döden”, sa Henrik. ”Det ska det vara, musklerna börjar känna av allting nu.” Jag försökte peppa mig med Pers visdomsord:

Lite jävlar anamma väger ingenting, så packa på för fullt!

Torsby Ski Tunnel 2 Torsby skidtunnel sträckan Trasig bindning

.

Idag har jag skaffat nya bindningar, tränat armar i gymmet och sjungit med kören – även en första-advents-fika hanns med. Har inte käkat middag, men det blev en älg…

.

Stakmaskin SATS

Blev jätteglad när jag hittade den här fina stakmaskinen på SATS (då hade jag redan kört triceps så jag orkade ca en minut…)!

Pepparkaksälg

.

Träning

Lördag - 20 km längdskidor i skidtunneln.

Söndag - gymträning. Triceps 6 kg, rygglyft, ryggmaskin 25 kg, omvända flyes 3.5 kg, rodd 20 kg. 3 set x 15 rep på alla övningar. Avslutade med rask gång 10 min på löpband.

, , , , , ,

Inga kommentarer ännu.

Kommentera