Pyssel

Det har blivit en hel del hemgjorda grejer på sistone, sånt som jag älskar!!

Exempelvis är glöggen klar! Jeez Louise den blev stark.. Filtrerade den för någon vecka sedan och nu håller jag på att tappa upp den på flaskor. Den har inte världens mest lockande färg, men den smakar glögg, ergo – jag är nöjd. Receptet kommer faktiskt från en av mina hjärtevänner, Patrik – som fick ett nytt hjärta för inte så längesedan. Han driver en matblogg och är rätt slängd i köket. Kolla in sidan (och glöggreceptet) här.

Igår kväll gjorde jag även hemmagjord müsli för andra gången i höst. Halv sats. Det blev ändå två plåtar. Men ow ow ow så god den är! Jag använder citron istället för vatten, något som jag lärt mig från Simona, som tipsade mig om receptet. Simona känner jag sedan min tid som dietist, hon arbetade som läkare på vårdcentralen i Arvika när jag blev sjuk, och har följt mig hela resan – peppat och hejat på!

Förra veckan fick jag även hem ett kattklätterträd till Trassel. Jag har tänkt köpa det i över ett år, men det har inte blivit av. Nu så. Nu står det där, och jag är så jäkla stolt att jag lyckades montera upp det helt utan hjälp. Pälsklingens favoritplats är hittills korgen i mitten, men om man busar lite med honom så hoppar han högst upp – där har jag nämligen sprayat lite kattmynta, så han goes bananas när han kommer dit. Beställde från CRT Zoologiska.

Jag har lite småpyssel kvar att greja med, men det är hemligt till efter jul.

Hemmagjord glögg

Hemmagjord müsli

Kattklätterträd Eiffel Kattens no 1

 

Träning

Måndag - vilodag.

Tisdag - funktionell träning på SATS Färjestad - målet är 3 x 20 av alla övningar, jag klarade allt mellan 3 x 5 till 3 x 20 beroende på övning. Bicepscurl i redcord var jag svagast på, klarade bara fem rep. Baksida lår, marklyft med käpp, mountainclimb i plankan och magövning dippa hälarna i marken gick toppen: 3 x 20! (för utförligare beskrivning av det funktionella passet, läs här)

Onsdag Vo2max på cykel. Uppvärmning ca 15 min cykel. 3 x 3 min puls 168, vila ca 1,5 min mellan. Nedvarvning 10 min lätt cykel.

, , , , ,

Inga kommentarer ännu.

Kommentera