Tre mil!

Wiha!! Tre mil skidor på några timmar!! Trettio kilometer!! Fakk yeah!!

Okej, jag vet att det är 6 mil ”kvar” när jag åker Vasan, men klarar jag tre mil nu när det är två månader och en vecka innan loppet, då klarar jag sex mil när det är en månad kvar – och voilà så ska ni se att jag klarar nio mil den 8:e mars! Delmål gott folk, delmål.

Halsen fortsatte bråka lite med mig, så jag tränade ingenting hela måndag-fredag. Fem dagar utan träning. Det kändes jättekonstigt. Och aningens skönt. Har sett till att både slappa och jobba under högtiden – visionen är att få undan en hel del som har samlat sig på hög under hösten, så att 2015 inleds med nya, friska tag. I dagsläget är visionen nåbar, om jag ger mig den på’t. Men ju mer jag jobbar, desto roligare är det!

Get a job that you love, and you’ll never have to work a single day for the rest of your life.

—————–

Vår jul är väldigt mellow. Lugn och fin. Oftast är det bara jag, mamma och pappa på julafton. Vi går omkring i myskläder hela dagen, eldar i spisen, ligger och läser, hyr film och käkar tacos. Fast i år lyxade vi till det med karibisk lax, sötpotatismos och mangosalsa. Min favoriträtt.

Juldagskvällen spenderas hos Claes och Theresia, i goda vänners lag – i år orkade jag inte med att gå ut och dansa (halsen), utan sa bye bye i krogkön. Annandagen är väl det som liknar jul mest i vår familj – då fyller nämligen pappa år, så syster yster med familj, farmor och kanske någon mer från släkten kommer och firar. Vi har slutat med julklappar helt – förutom julklappsspelet, som vi håller heligt. Alla köper 1-3 paket för ca femtiolappen styck, och sen inleds kampen! I år fick jag choklad, ett ”vin-kit” och en sjuhelvetes massa lotter (inte skrapat än).

Kalle och brasa

Stirrtävling

Vem tror ni vinner stirrtävlingen? Trassel eller Baloo?

Idag blev det en heldag i skidtunneln med Henrik. Det var en magisk morgontur upp till Torsby – himmelen var underbart vacker och Fryken ångade så att jag trodde jag hade hamnat i Midgård. Magiskt var ordet. Jag svär, det är värt allting – transplantation, rehab, mediciner, sjukdom, blodprover, blodpåsar, vacciner och influensa, blod, svett och tårar – för att få uppleva en morgon som denna.

Vintermorgon 1

Vintermorgon 2

En fantastisk himmel till att börja med, sedan en Sagan om Ringen-inspirerad Fryken med ångande vatten – allt till tonerna av Nightwish (nostalgi och pepp, two in one)!

Tre mil senare

Glad och nöjd, tre mil senare!

Träning

Torsdag - vila.

Fredag - vila, igen.

Lördag - funktionell träning på SATS Färjestad - målet är 3 x 20 av alla övningar, jag klarade från 3 x 7 till 3 x 20 beroende på övning. Lyckades öka bicepscurl till 3 x 7. Baksida lår, marklyft med käpp, mountainclimb i plankan och magövning dippa hälarna i marken gick toppen: 3 x 20! (för utförligare beskrivning av det funktionella passet, läs här).

Söndag - långpass i skidtunneln, 30 km på inte fullt fyra timmar.

, , , , ,

Inga kommentarer ännu.

Kommentera