Fiasko på Hovfjället

Jag tar tillbaka allt jag har sagt om hur lätt och härligt det är att åka skidor.

Det är ett rent helvete.

Eller ja, nästan.

Gårdagens totala misslyckande kanske, kanske, kunde ha något att göra med att jag knappt sov någonting natten mellan lördag och söndag. Jag fick stanna flera gånger på väg upp till Torsby för att sova några minuter, innan jag kunde fortsätta köra. Jag har aldrig varit så trött bakom ratten. Jag försökte sjunga för full hals. Drack vatten så att allt jag hade med mig tog slut. Örfilade mig själv. Knackade på huvudet. Pratade högt om hur jag, efter allting jag har varit med om, vägrar att avsluta mina dagar på E45:an en gråmulen söndagsmorgon på väg till Hovfjället.

Efter flertalet pauser (och en mycket nödvändig visit på ICA’s kundtoalett) var jag framme. Nu du, nu hade jag minsann vaknat till så nu skulle det ut och åkas tillsammans med Henrik! Fyra mil var dagens mål! Men ack, så fel jag hade… Jag hade noll fäste (igen..), och på en-mils-varvet var det så isigt att jag lyckades dra mig i backen gång på gång på gång. Svanken strök i rejält vid ett tillfälle, när jag slant på isen i hög fart nedför och studsade flera gånger på rumpestumpen innan jag till slut hade stannat.

Aj.

Till råga på allt så hade mensen brutit ut på väg norröver. Japp, alla fertila kvinnor lider unisont med mig nu, för ni vet vad jag pratar om. Värk, humör och tålamod är liksom inte riktigt på topp. Lägg därtill att jag såg ut och kände mig som en förvuxen Trötter med fler blåmärken än efter ett Krav Maga-pass, så börjar ni få ett hum om min dag.

Det blev inga fyra mil. Det blev 2,3.

Och jag fick stanna lika många gånger på hemvägen. Men jag tog mig till Karlstad, safe and sound. Och totaldäckade i soffan.

Men men, vi hade i alla fall tur med vädret.

Hovfjället 1

Skidor Hovfjället

Jag på Hovfjället

Hovfjället 2

Hovfjället 3

Hovfjället 4

Super klipp särskrivning ICA TorsbyDe kan det här med annonsering på ICA i Torsby. Här super vi till.

Träning

Söndag - 2,3 djävulska mil på skidor, i Hovfjället (totalt 30,6 mil).

Måndag - vilodag (enormt välbehövlig).

 

, , , , , ,

3 kommentarer till Fiasko på Hovfjället

 1. Sigrid 20 januari, 2015 at 17:57 #

  Men all träning är bra träning. Som det så klyschigt heter. ;-) Jag har ca fem skidmil i kroppen inför Idre-särnaloppet på lördag, men hoppas att uthålligheten från löpningen väger upp det… Det ska bli väldigt roligt!

  Drygt med dåligt fäste. Jag har faktiskt aldrig klistrat för kortare sträckor. Har swix röda som jag brukat klara mig med till någon plusgrad. Kanske lite flax där… Annars swix lila eller blå, lila funkade bra även på isigt underlag i Mattila. :-)

  • Emma Dalman 22 januari, 2015 at 11:58 #

   Tack för tipsen på valla Sigrid! Det var meningen att det skulle bli längre sträcka (4 mil), men det gick bara inte.. Jag gillar inte klister något vidare, utan föredrar när det funkar med burkvalla :) Allt blir så mkt enklare då!

   Lycka till på lördag!! Det kommer gå galant!! :) :) :)

 2. Sigrid 22 januari, 2015 at 13:57 #

  Tack det hoppas jag!:-) Nu är vi på väg, riktigt fin vinter här uppåt Sälen! Kul med Kalhyttan, väldigt bra spår där.:-)

  Ser fram emot många skidmil i helgen och lite bubbelpool mellan varven. ;-)

  Kram!

Kommentera