14 mil!

Ojojoojoj.

Min bak.

Idag har jag cyklat fjorton (14!) mil. I ett svep, med endast en lunchbreak i Munkfors.

Det tog ca 7,5 timme aktiv tid, men totalt var jag hemifrån i 9 timmar. Möta upp Mikael, justera sadeln lite grann, några vätskepauser och så lunchen inräknat i totalen. Jag övade på att försöka få till ett bra rundtramp, dvs även dra med baksidan. Och att inte cykla för mycket på tå, utan använda hela foten. Och så fick jag lära mig vikten (!) av att inte cykla med ryggsäck.

Det trycker så förbenat ner mot rumpan, så det blir jättetungt för baken.

Inte konstigt att jag brukar få ont.

Jag har ju också alltid med mig världens packning – russin, nötter, bars, dextrosol, heatlotion, ormsalva, två sorters plåster, massa bananer och ngn extra träningströja lager två. Samt vatten i vätskedelen av ryggsäcken.

Så nu på Vättern får det bli cykelväskor istället för ryggsäck, och spara ryggan till kortare turer!

Det var också andra gången jag testade att smörja in baken med bedövningssalva innan jag gav mig ut (xylocain). Det ska jag sluta med omedelbums. Det rinner liksom framåt och gör att hela nedre regionerna svider och får det oerhört obehagligt. Så de första fyra milen är en plåga innan krämen börjar försvinna och baken domnar bort av sig själv. Och då går det mycket bättre – så baj baj salva.

Kändes jävligt gött att orka 14 mil. Om dagen inte hade tagit slut (klockan var efter nio när jag kom hem på kvällen) så hade jag kunnat fortsätta – och det bådar ju gott, för på Vättern är 14 mil inte ens hälften..!

I Munkfors, nästan halvvägs

I Munkfors, dags för lunch (hamburgertallrik)!

14 mil

Väldigt fin kväll blev det, efter en del regn (men det var inte så farligt)!

Efter 14 långa mil

Hemma – lite lagom trött.

Träning

Lördag - vilodag, kollade serier heeeela dagen – har ni sett ”The 100″? (do it)

Söndag - 14 mil cykel längs Klarälvsbanan till Munkfors och tillbaka, plus en extrarunda till Hammarö. Totalt 852,5 km.

 

 

, , , , , , , ,

Inga kommentarer ännu.

Kommentera