Simteknik – crawl och bröstsim med Kim!

Andra utomhuspasset avklarat!

Och jeez vad bra det gick! Eller ja, teknikmässigt finns det oerhört mycket att träna på – men jag var inte så rädd för vattnet. Jag vågade till och med titta under ytan! Jag som varit så enormt rädd för öppet vatten..

Jag kan berätta why. För tre år sedan skulle jag göra en klassiker (innan jag visste att jag var sjuk, och trodde att jag ”bara” hade fått dålig kondition), och Vansbro var först ut. Jag skaffade en liten våtdräkt på Clas Ohlson och skulle simma en eftermiddag efter jobbet (bodde och arbetade i Arvika at the time). Vid lunchen pratar jag med kollegorna om att ”NU ska jag ut, idag inviger jag våtdräkten!”. Varpå en läkare kläcker följande:

När jag flyttade hit förra året var jag mest rädd för att pojken som drunknade och som de inte hittade skulle flyta upp, när jag var ute och simmade..

Say what?

Jag har verkligen inte lust att simma med lik.. Panik, panik, panik… Men sen blev det, ja inte värre, fast nästan..

Men nu oroar jag mig inte för det längre – nu är det huggormarna jag är rädd för! Det är jättemånga!

Ormar är något av det värsta jag vet.

Det hjälper inte att folk har förklarat att de inte kan hugga i vattnet, för då drunknar de, jag är livrädd i alla fall. Snacka om att det simpasset inte gick så bra. Jag var jätteskakis när jag skulle i. Min kompis Elin stod på bryggan och försökte peppa mig. Det gick sådär. Jag kom i, jag simmade lite, jag sprang på ytan upp. Och jag ställde aldrig upp i Vansbrosimmet. Jag stukade foten och fick en månad senare diagnosen grav hjärtsvikt. Ja, alltså, jag fick inte hjärtsvikt pga en stukning i foten (duh), men vilken jäkla tur att jag inte ställde upp. Läkarna tror att jag kanske hade drunknat om jag hade försökt.

Så det är inte konstigt att det här har suttit som en spärr inombords, och kanske varit ett skäl till att jag skjutit upp simträningen så länge (även om jag officiellt sett skyller på förkylningen i början av maj)..

Men som sagt – nu går det prima! Det känns väldigt roligt, även om det i simningen – som med alla dessa sporter som ingår i Klassikern – är så oerhört mycket mer att tänka på än vad jag inbillat mig från början.

Teknik, teknik, teknik.

Birger är med och dokumenterar!

1. Birger och teamet redo att filma

2. Första simpasset med Kim

3. Tränar på crawl 1

4. Tränar på crawl 2

5. Kim och jag i en tjärn

6. Första teknikpasset avklarat med Kim

 

Träning

Söndag - andra utomhuspasset, med Kim, mycket teknik – ingen aning om distans, men vi var i ca en timme!

, , , , , , ,

Inga kommentarer ännu.

Kommentera