Hund och katt – en spänd relation

Okej, bortse från mina höstkommentarer i senaste inlägget – idag var sommaren tillbaka, big time!

Jag och Trassel stack hem till les parents i Grums för att kunna njuta av att sitta på en altan under ett parasoll, äta körsbär och bara njuta. Visst, det blev precis så för mig, men Trassel har nog haft det lite tuffare idag.

Mor och far passar min systers hund Isi under helgen, och Isi är besatt av Trassel. Vanligtvis ställer vi fram ett stängsel så får de vara i varsin del av huset, men en modig insats av Trassel (han gick rakt förbi henne, utan stängsel, och hon låg stilla kvar på sin bädd!) gjorde att vi bestämde oss för att utföra ett experiment.

Inget stängsel, men däremot stängd dörr till mitt rum (min dörr har kattlucka) så att Trassel kan få gå undan om han vill.

Och när Trassel var ute på altanen så försökte vi få Isi att stanna inne, och tvärtom – tills vi struntade i det också. Och gissa vad? En enda gång fräste Trassel till, annars har de till och med kunnat vara väldigt nära varandra utan problem (dock är båda på sin vakt).

Avstånd. Spänning.

Trassel och Isi spanar på varandra

Mindre avstånd. Mer spänning.

Här vågar de sig riktigt nära

Trassel retar Isi som just nu befinner sig på andra sidan en glasvägg.

Trassel retar Isi

Kollar Krav-videos. Trassel diggar Eyal. Sådan matte sådan katt.

Trassel diggar Eyal

Första (och enda?) grillbilden i sommar!

Första grillbilden i sommar

, ,

Inga kommentarer ännu.

Kommentera