Krav och Crossfit

Seriöst, vart tog sommaren vägen?

Imorse på jobbet tände vi ljus och jag drack extra mycket varmt te för att tina upp – är det höst redan?

Fredagsmys på jobbet

Men jag lyckades allt få upp värmen under dagen – eftersom det blev dubbelpass idag!

Först ett riktigt svettigt pass med Lena på Lamberget, sedan Krav på kvällen (det är snart gradering, det är därför det är extra mycket krav krav krav!)!

Hehe, jag hann bara komma in i receptionen på SATS så såg jag hur Lena log pillermariskt.

Vi ska göra ett litet speciellt pass idag.

Ojoj, tänkte jag. Nu har hon planerat något utöver det vanliga. Tur att jag inte tränade hårt igår.

Det var crossfit – första gången för mig – och helvete så tufft!

Jag fick lära mig termen WOD – work out of the day – vilket i mitt fall innebar fyra olika övningar som man gör under 15 minuter utan vila (dvs en slags längre intervall) och så ser man hur många varv man hinner. Vanligtvis gör man en WOD per crossfitpass. Vi gjorde två.

Första WOD’en:
- 21 thrusters (djupa knäböj med viktplatta som pressas mot taket när man rätar på kroppen)
- 15 armhävningar på bräda
- 9 situps med fötterna ihop (tänk typ skräddarställning)
- och allt avslutades med att jag fick ett gummiband runt magen och med Lena hängandes bakom skulle jag springa över hela salen fyra gånger med höga knän och lätta (!) fötter

Jag tror jag hann tre eller fyra varv. Pulsen var som max uppe i 178.

Andra WOD’en:
- 10 slammar med medicinboll (ta den på studsen, vilket är en centimeter)
- 10 ”pilen” – stå med raka armar i plankposition, och lyft en arm i taget till öronnivå utan att falla över i höften
- 10 utfall med viktplatta ovanför huvudet med raka armar
- och så tar vi gummibandet och springer igen, fyra gånger över salen

Jeeeeezuz! Hann väl tre-fyra varv här också.

Det var ett tag sedan jag tog i så mycket. Men det behövs. Jag gillar att utmana kroppen, tvinga den att anpassa sig till tyngre belastningar, och se vad mycket jag orkar.

Riktigt slut efter crossfit träning med Lena på SATS

Som sagt så är det snart gradering på Krav’en, och jag är lite nervig. Så jag försöker få in så mycket repetition som möjligt. I söndags, i tisdags, igår och idag.

Idag fick vi påhälsning av en mycket skum snubbe som tydligen hade tittat på oss en stund, från sitt hemsnickare tält lite längre bort. Han kom fram och frågade om det var taekwondo vi höll på med. Nej, det heter Krav Maga. Jaha, så någon form av taekwondo? Nej. Krav. Maga.

Han ville få det till att det var bättre att rulla ner med en motståndare på marken och rulla iväg sagde motståndare, än att låta motståndaren greppa runt halsen. Njaej sa vi, det är väl inte så smart att hamna på marken om man kan undvika det, och gärna inte få händerna runt halsen heller. Fast, sa mannen, om han stryper mig är jag ju körd. Inte riktigt sa vi, man kan se till att få luft och samtidigt drämma till rejält på några väl valda känsliga ställen.

Men, är det så smart att reta upp någon så där? sa mannen då.

Ursäkta? sa jag. Men om någon har händerna runt min hals och vill strypa mig så är den personen nog redan rätt uppretad och då gör jag vad som krävs för att komma därifrån. Capice?

Jaha, du tänker så du..

…… ??? ……

Plötsligt frågade han om någon kunde gå på hans rygg, för att få ut lite knutar och annat. Varför inte, tänkte jag, kan jag passa på att trampa rätt huvudet på dig samtidigt så att några hjärnceller trillar dit de ska så vore det la inte så dumt.

Jag ångrade mig efteråt när han erbjöd sig att våldta mig om jag kom till hans tält.

Står på en konstig mans rygg 1

Träning

Onsdag - vilodag

Torsdag - repa Krav.

Fredag - crossfitpass med Lena på SATS Lamberget, följt av Krav på kvällen inkl weirdo.

, , , , , , , ,

Inga kommentarer ännu.

Kommentera