Intervaller – tusingar!

Holy moly! Det blev mycket springa ikväll!

Först körde jag och Sigrid intervaller på Gubbholmen, så kallade ”tusingar”. Vilket helt enkelt innebär att en intervall är tusen meter. Nu är ju varvet runt Gubbholmen 1 200 meter, så det är faktiskt tvåhundra meter extra..

Jäklar, vilka intervaller! Det var jobbigt kan jag lova!

Vi gick först ungefär en kilometer, och joggade sen lugnt ett varv som uppvärmning, innan vi körde igång. Eftersom jag gjort tester på Vo2testcenter förra veckan så visste vi ju precis vart min gräns går. Vid 6.44 min/km börjar jag samla på mig mjölksyra.

Okej, sa Sigrid, men då ska vi hålla en hastighet på ca 6.50 min/km.

Say what?!

Det är ju jäääättefort. I alla fall för mig som brukar ligga på kring 8 min/km..

Men okej, vi får la se hur det går helt enkelt, tänkte jag. Jag lät Sigrid hålla koll på tempot och fokuserade på att hänga på henne.

Jeez, det var tufft! Men det gick ju aningens snabbare än vad vi hade satt upp som mål också – så här såg snittiderna ut, vi körde fyra varv med två-tre minuters vila emellan:

Varv 1: 5.57 min/km
Varv 2: 6.18 min/km
Varv 3: 6.27 min/km
Varv 4: 6.22 min/km

Wowawewa!!

Så fort har jag aldrig sprungit förr. Och det var ett tag sen jag stånkade och stönade så mycket på ett löppass. Mot slutet skrek jag ut min frustration. Jepp, jag skiter fullkomligt i om folk stirrar. Måste jag skrika högt så gör jag det. Det taggar igång mig också, så jag orkar fortsätta.

Intervaller med Sigrid 1

Intervaller med Sigrid 2

Hehe, och det var inte slut där – efter passet med Sigrid bar det av till Kil för att filma med Birger!

Vi höll till på ”Höjda”, och vilken utsikt!!! Finaste i Värmland, sa några som gick förbi, och jag är beredd att hålla med!

Jag sprang i lite lugnare tempo, fick även in lite backintervaller, och stötte på en fellow Krav Maga-vän. Helt klart en underbar kväll!

Höjda i Kil 1

Höjda i Kil 2

Jag var tvungen att gå ut och fota lite när jag kom hem också, dimman och solen gjorde underverk – magi! Svensk sommar när den är som bäst!

Magisk kväll

Mamma och Isi

 

Träning

Söndag - hm, vilodag igen..

Måndag - intervaller med Sigrid, fyra varv + ett uppvärmningsvarv = 6 km. Totalt 87 km.
Följdes av mer löpning med Birger, ca 4 km. Totalt 91 km.

, , , , , , , ,

Inga kommentarer ännu.

Kommentera