Nästa utmaning

Ingen rast och ingen ro!

I måndags gjorde vi ett löptest på eftermiddagen, hos Richard Vo2testcenter, för att se vilka pulszoner jag ska träna i under löpningen. Vi gick alltså inte på max, vilket var skönt (för då slapp jag den där förbenade masken som man ska andas i under ett maxtest), utan vi mätte bara mjölksyranivåer.

Eftersom jag inte har några nerver till hjärtat längre så slår det mycket fortare i vila, men det innebär också att det tar mycket längre tid på sig att öka mer i puls, då det måste gå via adrenalin (som är ett hormon och som transporteras i blodet). Nerverna kan alltså inte ”slå på” hjärtfunktionen som det gör på andra ”vanliga” dödliga, utan jag måste värma upp rejält.

Där kom mitt första misstag.

Jag trodde att jag var bra uppvärmd då jag hade cyklat snabbt till SATS Färjestad, så efter tre minuters gång på löpbandet körde vi på. Det blev ganska snabbt surt i vaderna pga syrebristen. Jäklar vad det gjorde ont. Men jag behövde bara springa totalt 15 minuter, sen var jag redan full med mjölksyra och det var dags att avsluta testet. En kvart låter som ingenting, men för mig som inte har sprungit på ett år, och som inte var tillräckligt igång, så var det mer än nog…

Så nu har jag nya pulszoner att anpassa mig till gällande löpningen – nästa vecka testar vi om cyklingen från i november, för att se vad som har hänt.

Vi mätte även med ultraljud på triceps, höft, midja och lår och jämförde med i höstas – och vilka resultat!

På tre månader har jag tappat 4.3 % kroppsfett, vilket tydligen är jättebra. Jag har inte gått ner i vikt, utan istället omfördelat så att jag har tappat över tre kilo fettmassa och omvandlat det till muskler och vätska istället. Just vid triceps har det fettlager som jag har runt musklerna minskat rejält, från drygt 15 mm till ca 12 mm – och det är det svåraste stället att både bygga muskler och minska fett på! Likaså höft och lår hade minskat fett och ökat muskler, men tydligast var det på magen. Det var väldigt roligt att se svart på vitt vilka resultat alla timmar i skidspåren har gett.

Men, jag kan nog inte räkna med samma siffror vid nästa mätning. Det här var tydligen exceptionellt.

Innan löptest på Vo2

The test is about to begin.

1. Löptest Vo2

2. Löptest Vo2

Var fjärde minut fick jag hoppa upp på sidan av bandet,
för då var det dags för blodprov (och jag hann få några droppar vatten).

Efter löptestet på Vo2

Efter testet!

Träning

Måndag - löptest på Vo2testcenter.

Tisdag - aktiv vila med Krav Maga på kvällen.

, , , , , , , , ,

Inga kommentarer ännu.

Kommentera